🍷🍰☕️ A Grand Austria Hotel társasjáték a megjelenése óta a polcunkat ékesíti, igazi szállodamenedzsment ez, haladóbb társasjátékosoknak. A készítők fókusza a mechanizmusokon lehetett, mert remekül működő, de komponens-minőség tekintetében „oké” kategóriájú termékről van szó. Igazi euro-típusú játék, mi nagyon szeretjük. Megörültem, amikor jött a hír, hogy kickstarteren lesz a kiegészítőjének (a „Let’s Waltz!”-nak) a kampánya, de lelkesedésem hamar lankadt, amikor megláttam az árakat. Viszlát „Let’s Waltz!”, viszlát csinos kis komponensek, amik a retro fakockákat váltották volna… Igen, eredetileg a készítők szerint a kis fekete kockáról kellett volna azt gondolni, hogy kávé, a fehérről pedig, hogy torta…🍰
A Minik.hu csapata sokszor meglepett már ügyes megoldásokkal (hogy másokat ne említsek: pl. a Tavernák Tiefenthalban, vagy a Víz Alatti Városok esetében), de a Grand Austria Hotel kapcsán a fent említett okok miatt különösen nagy volt az örömöm amikor megérkezett hozzánk az új termékük: a miniket tartalmazó, fejlesztő csomag.
🥳 Mi is van benne?
Érkeztek a játékos korongokat váltó jelölők: győzelmi pont jelölő, császár bácsi mini, kulcsok és aranyszütyő, és jött egy hatalmas szemetes (ahogy a játékban is, csak itt 3D-ben forgathatjuk), ha valakinek passzolni támadna kedve. Itt hasonló megoldással dolgoztak a készítők, mint a Tiefenthal esetében, hogy ott a söröskorsó a tároló, itt a szemetes tölti be ezt a szerepet. Az ötlet praktikus, de jelen esetben egy kicsit problémásabb a képzettársításom, (kikukázni az alkatrészeket), de ez egy olyan megoldás, amire nekem sem jutott volna jobb ötletem és aztán meg is szerettem.
A fő attrakció a fakockákat kiváltó apróságok lettek: a torta, a kávé, a bor és a trüffel. 🥮Elsőre picit szoknom kellett, hogy pontosan melyik-melyik színhez tartozik, de amint ez a második fordulónál beállt, most már nem játszanám nélküle. Elmondhatatlanul sokat számít, még egy ilyen kemény euro esetében is, hogy nem egy fahasábot adok oda a jobb sorsra érdemes vendégemnek – ha már befújta hozzám a bécsi szél -, hanem valamit ami esztétikus is. A torták sokfélék, viccesen színesek, a kávé olyan guszta, hogy ha hupikék törpike lennék, biztos belekóstolnék, van bor és pezsgő is és a csodatrüffelről nem is beszéltem még. Szépen rímelnek ezek az alkatrészek a puccos múlt század eleji esztétikához, tökélesen teszi a dolgát, emel a játékélményen.
👏🏻 Egyértelműen ajánlom ezt a napokon belül megjelenő újdonságot a Grand Austria Hotel társasjáték rajongóinak, és köszönöm a példányt a Minik.hu csapatának!

#társasjáték #minik #grandaustriahotel #támogatotttartalom

Similar Posts