Hogyan ösztönöznek a társasjátékok arra, hogy jókat sztorizzunk? Milyen játékok segíthetnek fejleszteni a sztorimesélő képességünket? És mik a legvagányabb történet-vezérelt társasjátékok? Ilyesmikről beszél Zoli a Sztori Podcast vendégeként. 

Először végigvesszük, hogy miért voltak Zolira nagy hatással régen a Jó reggelt, Vietnám, a Forrest Gump, és a Jég Veled! című filmek. Megfejtjük, hogy miért szeretünk annyira játszani, és hogy mi számít játéknak. Miért egyszerű, és miért nem egyszerű bevonni mást is abba, amikor önfeledten játsszunk? Hiszen társas módon megélni azt, hogy hogyan viselkedünk, miközben játszunk, nagyon intim helyzetnek számít.

Bemutatjuk az “Egyszer volt” társasjáték mechanizmusát. Zoli elmeséli, mi volt Szabados Ági eredeti koncepciója, és hogy ebből milyen lépcsőben fejlesztették tovább együtt a játékot. Ez a mechanizmus miért annyira “kipárnázott, kisegített” a játékosoknak ahhoz, hogy rettentően jól szórakozzunk, miközben gyakoroljuk a történetek mesélését? Miért volt a DIXIT jó inspiráció ehhez a játékhoz? Miért fontos Zolinak, hogy kooperatív játékokat készítsen?

Miért működik másképpen a Sztori Kocka?

Miért az amerikai típusú társasjátékok a leginkább történet-vezéreltek?

Rengeteg példán keresztül szemléltetjük, hogy milyen társasok és hogyan segítenek a játékosoknak átélni epikus kalandokat. Dumálunk az Arnak elveszett romjai-ról, vagy az egyszer játszható társasjátékokról, mint a Pandemic Legacy, ahol végérvényes döntéseket hoznak a játékosok. Nincs reset – ahogy alakítod a dolgokat, az visszafordíthatatlan. A Homályrév ugyanilyen, amivel több száz órán át lehet játszani. Ezen kívül szóba fog még kerülni a Nemezis, az Avalon és a Holtak tele is.

A kreatív játékban pedig Zoli a Casino és a Die Hard című filmek sztorijait alakítja át különböző mechanikájú társasjátékokká. Tartsatok velünk!

🎤 Spotify https://open.spotify.com/episode/4cVbHBbw8RzUMmYkoA1k8Q🎤 Google Podcasthttps://podcasts.google.com/…/ZjQ2Y2E5M2ItZGZhYi00MzdmL…🎤Apple Podcast https://podcasts.apple.com/…/t%C3…/id1581443314…🎤 Youtube https://youtu.be/y4g_Ry0LyrI🎶 Köszi a zenét: Mary PopKidsMartin Grand Music és Saverne!

Similar Posts