A társasjátékozás mellett ebben a bezárkózós, ősz-téli, ködös, bizonytalan időszakban különösen jóleshet a lelkünknek a beszélgetés, és ha ezt pluszban játékosság vezeti, vagy hatja át. A mi családunkban az együtt töltött minőségi idő, a mély beszélgetés hatalmas érték, nem csoda ha az egyik fő szeretetnyelvünk is ez. Éppen ezért folyamatosan keressük az erre alkalmat adó lehetőségeket és örömmel próbálunk ki sokféle játékos eszközt, terméket – keresve, hogy mit tetszik meg a kisfiunknak és nekünk, mi adhat plusz lelki tartalmat, illetve mit tudunk tartósan beépíteni a mindennapjainkba!

02.jpg
05.jpg

A Mimoart One Day névre hallgató beszélgetős játéka számunkra pontosan ez a kategória. A természetes anyagokból készült, szeretetteljes hangulatot árasztó játék 7 fa manócskával és hozzájuk kapcsolódó verses kártyákkal vezeti be a szülőket és a kisebb gyermekeket az érzelmeik világába, hogy a napközben megélt eseményeket, gondolatokat játékos formában, közösen dolgozhassák fel. A mély emberi kapcsolódást nagyobb családi szinten is segítheti a One Day, amelyet akár az ünnepek alatt elővéve érdemes a többi családtagot is bevonni a kötetlen játékba.

Az alkotók Boros Szamóca Brigitta ès Csízi-Kurilla Tünde, akik a játék használatát egy remek kis facebook videóban el is magyarázza, így azonnal nekikezdhetünk: https://fb.watch/1YuCEw3QD3/

Számunkra szívmelengető érzés volt kézbe fogni ezeket a féltő gonddal elkészített manókat, nézni ahogy a kreatív édesanya által megálmodott kis szettet Csabi fiunk örömmel pakolássza és csacsogva mesél az oviban átéltekről. Játszottuk játékszabály szerint és a saját továbbgondolt mesénk alapján, várat építve a fenyőfa ásványokból, a dobozban bújócskáztatva és a sötétből kimenekítve a manókat, párkeresőben a kártyákkal, színfelismeréssel… kreatív játékos ötletekben nem volt hiány.

09.jpg
06.jpg
04.jpg

Szeretettel ajánljuk nektek is! További infót a facebook és instagram oldalaikon itt találtok:
– Insta: https://instagram.com/mimoart_naturaltoys
– Facebook: https://www.facebook.com/mimoart.naturaltoys/

Similar Posts