“A Belső Galaxis egy olyan önismereti társasjáték, amely változatosan használható változatos terepeken. Azt, hogy mennyire megy mélyre egy játék, a játékosok természetes módon maguk tudják szabályozni, ezért bátran játszható családon belül, gyerekekkel, baráti társaságokban, de akár munkahelyi csoportok, tréningek vagy osztálytermi munka eszköze is lehet, egészében vagy részleteiben. 🌙

Ugyanakkor a Belső Galaxis akkor nyújt igazán jó élményt, és akkor válik valóban a játékosok javára, ha résztvevői betartják az önismereti csoportok alapvető szabályait: titoktartás, feltétel nélküli elfogadás, egymás kölcsönös tiszteletben tartása. Ezért a játékosok maguk felelősek és nem is javasoljuk olyan csoportokban, társaságokban játszani, ahol ez a fajta légkör valamilyen okból nem tud létrejönni.

✨ A játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy egy őket mélyen foglalkoztató kérdéssel dolgozzanak a Belső Galaxisban, ez lesz az ő „küldetésük” arra a játékra. A küldetésük kérdését több oldalról is körbejárhatják az egyes bolygókon, miközben visszajelzéseket, támogatást kaphatnak a játékostársaiktól. Egy-egy mély önismereti kérdésünk nem fog feltétlenül megoldódni egyetlen játék végére, de hogy jobban kikristályosodik a kép, az szinte garantálható. Éppen ezért, ha fontos kérdésünk adódik, jól jöhet egy ilyen eszköz, ami leemelhető a polcról.

A játékot akár pasziánszszerűen, egyedül is lehet játszani – ám ilyenkor kimarad belőle valami fontos: az, hogy mások végighallgassanak minket, kérdéseket tegyenek fel, és visszajelzéseket adjanak nekünk. Ugyanakkor egyfajta belső elmélyülésre így is alkalmat adhat.

A játék dolgozik a jungi koincidencia eszközével, azaz véletlenszerű egybeesések létrejöhetnek benne, továbbá – sok egyéb mellett – projektív munkára is alkalmat ad.

🪷 Örömüket lelhetik benne azok, akik a transzgenerációs történeteikkel szeretnének játszani, vagy logoterápiás kérdések foglalkoztatják őket (mi az életem értelme?), de az álomelemzéshez, meseelemzéshez hasonlító módszerekkel is találkozhatunk benne. A játékban szereplő tizenkét bolygó tizenkét különböző megközelítést ad, ezáltal szinte végtelen gazdagságot teremt, amiből igény szerint meríthetünk minden egyes játéknál.”

Köszönjük a Nyitott Akadémia ajánlását, nagyon büszkék vagyunk erre a társasjátékra, melyen Zoli Barcs Kriszta pszichológussal dolgozott együtt, s amihez László Zsuzsi gyönyörű grafikái társultak!

A napokban érkezik YouTube-on a bemutatónk a játékról, illetve hamarosan egy különleges végigjátszás is, amit a napokban forgattunk Barcs Krisztával, Dr. Kádár Annamáriával és Kovács András Péterrel! 🥰 Mi már nagyon várjuk!

Similar Posts