45.000-en lettünk a YouTubeon!🥹🥳🥂

Köszönjük, hogy velünk tartotok és velünk játszotok minden héten. Nagy szeretettel készítjük a videóinkat és reméljük, hogy továbbra is élvezettel nézitek majd őket. ❤️ Köszönjük, hogy velünk vagytok!

Ennek alkalmából álljon itt most 45 ok, amiért szerintünk csodálatos dolog társasozni:

 1. A társasjátékok egyszerre fejlesztenek, szórakoztatnak és relaxálnak bennünket, miközben közösséget alkotnak a játékosokból.
 2. A játék öntudatlanul is segít képességeink fejlesztésében, mivel különböző készségeket igényelnek, mint pl. a problémamegoldás, a stratégiai gondolkodás, logika, tervezés, számolás, komunikáció…
 3. A társasjátékok segítik az “out of the box” gondolkodást és folyamatosan újratervezést, kreatív gondolkodást kérnek tőlünk.
 4. A társasjátékozás növeli az empátiánkat, fejleszti érzelmi intelligenciánkat, segítik egymás jobb megértését is, sokszor közös célokat teremtenek.
 5. A játék közben közösen átélt élmény mélyebbé teszi az emberi kapcsolatokat, építi a barátságot, párkapcsolati vagy családi kapcsolódást.
 6. Társasokkal játszva jobban megismerhetjük egymást, és önmagunkról is rengeteget tanulhatunk, tehát remek ön- és társismereti eszközök.
 7. A társasjátékok fejlesztik az önkifejezésünket, énhatáraink és igényeink megfogalmazását, emellett a játékok általában interakciót és a játékosok közti minél jobb kommunikációt igényelnek.
 8. A társasjátékozás szabálykövetésre és a szabályok okos értelmezésére is megtanít bennünket, ami nem csak a játékban, de az életben is fontos készség.
 9. Játszva enyhülhet a belső feszültség, a játékok kikapcsolnak minket és segíthetnek nem csak kiengedni a gőzt, de jobban kezelni a stresszt és a mindennapi nyomást is.
 10. A rendszeres társasjátékozás során megtanulhatjuk könnyebben feldolgozni a vereséget, jobban kezelni a veszteséget és a kudarcot, mivel lehetőséget adnak az ismétlésre, tanulásra és a folyamatos fejlődésre.
 11. A játékokban rejlő feladatok megtanítanak priorizálni, az időkorlát, vagy az idő erőforrásként történő kezelése pedig remekül tanítja számunkra az időmenedzsmentet.
 12. Káoszosak számodra a pénzügyek és a gazdálkodás? A társasjátékok rengeteg pénzügyi döntést, befektetést vagy l tranzakciót tartalmaznak, a pénzkezelés mellett számos gazdasági fogalom és okos módszer rejlik bennük.
 13. Társasjátékokat játszva jobban megérthetjük a történelmet és kulturálisan nyitottabbá is válhatunk. A játékok rengeteg érdekes témát dolgoznak fel, így szórakoztatva tanítanak és kinyitják számunkra a világot.
 14. A modern társasjátékoknál szinte elvárás, hogy csodaszép designnal és szemet gyönyörködtető alkatrészekkel lássanak el minket, így nem csak az elménket, de a szemünket is pihentetik. Gyakorlatilag a legszebb társasjátékok művészeti remekek is egyben.
 15. A társasjátékok egy asztalhoz ültetik a különböző generációkat, és játékszabályokon átívelő, kellemes emléket szereznek minden korosztálynak.
 16. Gyakran izgalmas tudományos és technológiai témákkal is találkozhatunk a játékokban, melyek inspiráló beszélgetéseket indítanak el a jövőnkről, a környezetvédelemről és a fenntarthatóságról.
 17. Játszani nemcsak önismeretet fejlesztő, de erősen komfortzónából kilépő érzés is lehet, így olyan szociális helyzetekkel is találkozhatunk közben, amit máshol még nem, vagy másképpen tapasztaltunk. Ezáltal a személyiségünk eddig ismeretlen oldalait is jobban megismerhetjük.
 18. A társasok gyakoroltatják az elengedést (pl. kártyák eldobásával, a céljaink megváltoztatásával, a többiekhez való alkalmazkodással…stb) amit nagyon hasznos gyakorolni, hiszen a szükségtelen dolgokba való kapaszkodás az életben is gyakran hátráltat minket.
 19. Játszani kiváló módja annak, hogy minőségi, offline időt töltsünk barátainkkal és családunkkal. Ha ezt rendszeresen tesszük, a közös hobbi folyamatos beszédtémát és a közösséghez tartozás érzését is adhatja számunkra.
 20. A problémákra a játékok megoldandó feladatokként tekintenek, és nagyban fejlesztik döntéshozó és problémamegoldó készségünket.
 21. A társasjátékok fejlesztik a figyelmet és a koncentrációt, segítenek lehorgonyozni a jelenben, és valóban jelen lenni.
 22. Az apró elemek rendezgetése egy fárasztó nap után az elménkben vagy az érzéseink közt is segít rendet tenni, leengedni és megnyugodni az esti pihenés előtt.
 23. Torna az agynak – A társasjátékok fejlesztik a memóriát, minden életkorban.
 24. Sokfélék vagyunk, sokféle emberrel találkozunk a játékasztalnál, így a társasjátékozás során nagyban tréningezzük a szociális készségeinket is.
 25. Társasozás kapcsán számtalan barátság és új ismeretség születik, nem egyszer hallottunk már játékos alkalmon megismerkedő házaspárokról is. 🙂
 26. A játékok nagy nevetéseket hozhatnak a társaságba, a laza hangulat pedig felszabadítja a humorérzékünket és számos vidám pillanatot okoz.
 27. Játékosan fejlesztenéd a nyelvtudásodat? Jó hír, hogy a játékok ebben is segítenek, és akár többnyelvű társaságban is remekül használhatóak.
 28. Társasjátékozás során számos izgalmas helyzet adódhat, például kipróbálhatjuk magunkat versenyhelyzetben, vagy a többiekkel kooperálva.
 29. A játékok nagyon sokszor kérnek tőlünk türelmet és empátiát, akár másokkal, akár magunkkal szemben. Például lehetőséget adnak a hibázásra, a “hiba” fogalmának átértékelésére.
 30. Közösen játszva izgalmas csoportdimanikákat fedezhetünk fel, társasjátékozva fejleszthetjük a csapatmunkához kellő készségeinket és csapatépítésre is remekek.
 31. A kompetitív játékok motiválják az egészséges a versenyszellemet, és sikerélményt, vagy kudarcélményt is hozhatnak, mindkettőt fontos megélnünk.
 32. A játék fejleszti a kritikus gondolkodást, elemzünk és újraértelmezünk általa számos “már tudottnak” vélt dolgot.
 33. Társasjátékozás közben a többiekre figyelve jobban megérthetjük mit miért tesznek, és mélyebben ráláthatunk motivációikra, személyiségüket és döntéseiket pedig új fényben láthatjuk.
 34. A játékok gazdag témaválasztásán keresztül a játékosok az általános műveltségüket is gyarapíthatják.
 35. Büntet a játék? Sokszor a társasjátékokban találkozhatunk igazságtalannak tűnő helyzetekkel is, melyek feldolgozása remek gyakorlás.
 36. “A játék ellentéte nem a munka, hanem a depresszió.” Énidő ez, amely feltölt és amit nyugodtan megengedhetünk magunknak felnőttként is, nem csak a gyerekek sportja.
 37. A társasjátékok általában olyan interaktív, tanulási formákat kínálnak, amelyekkel a résztvevők tapasztalati úton tanulhatnak. Ez segít abban, hogy a játékosok jobban megértsenek bizonyos folyamatokat és könnyebben alkalmazzák a megtanultakat a valós életben.
 38. Örülsz Te eleget? A játékok örülni tanítanak, rengeteg apró, mindennapi kis sikerélménnyel látnak el bennünket.
 39. A társasjátékok nem olcsóak, de tartós értéket és legtöbbször remek minőséget képviselnek, így ha vigyázunk rájuk akár több generáció számára is remek, időtálló szórakozást nyújthatnak.
 40. A társasjátékokon keresztül alkalmunk nyílik kapcsolódni a belső gyermeki énünkkel és táplálni a játékosságunkat.
 41. Kíváncsiságot ébresztenek bennünk. Új szabályok, új világok, témák, helyzetek várnak minket a játékasztalon.
 42. A játék maga nem olyan tevékenység, amelyet ki kell érdemelnünk, hiszen a mindennapjaink része, rengetegszer találkozunk vele, csak nem tudatosítjuk.
 43. A legtöbb társasjátékok használata alapvetően egyszerű és kis gyakorlással könnyen megérthető, így bárki leülhet játszani előképzettség vagy nagyobb nekikészülés nélkül is. Rengeteg társasjáték van (évente több ezer jelenik meg), így mindenki megtalálhatja a neki tetsző és szórakoztató darabokat.
 44. A legkisebb játékokat akár farzsebben is magunkkal vihetjük, így a világ bármely táján, spontán játszhatunk.
 45. Konfliktuskezelés terén is rengeteget fejlődhetünk a játékok által, feloldódhatnak bennünk lévő feszültséggócok, kialakulhatnak éles helyzetek, beszélgethetünk olyan témákról is, amikről egyébként nem vagy nehezen beszélgetünk.
  +1 Mert játszani jó.❤️

45000 youtube követő 45 ok amiért szeretünk társasjátékozni

#társasjáték #közösség #mitjátsszunk

Similar Posts