🤩 A napokban egy fantasztikusan izgalmas helyen jártunk, és bár magáról a játékról nem nagyon mutathatunk képeket (spoileres lenne), az élményről mégis szeretnénk kicsit mesélni nektek. A Démonblokk VR szabadulószoba alkotói Györgyi és Béla azzal kerestek meg minket, hogy ha van kedvünk próbáljuk ki az egyik pályájukat. A Démonblokk 18 különböző pályán kínál kalandos programokat a játékok szerelmeseinek, itt azonban nem a megszokott kulcs és zárkeresős kijutós hangulat vár rátok, ennél sokkal összetettebb játékról van szó.

🎸 Mi Zolival imádjuk a szabadulós szobákat, kb Budapest összes helyét kipróbàltuk már, a kedvencünkről a Mystiqueroomról pedig számos alkalommal meséltünk is nektek. Viszont a VR számunkra viszonylag új terep, eddig mindössze egyszer próbáltuk egy másik helyen, akkor is csak valami zombikat lövöldözős pályán kószáltunk. Érdekes volt, de nem volt annyira átütő élmény, úgyhogy ezúttal kíváncsian vártuk, hogy vajon ebben a VR szobában miként oldják majd meg a “szabadulás” élményét az alkotók.

🧗🏻‍♀️Elsőre “könnyű” de látványos szinten akartuk kezdeni, ezért a “Szabadulás a Piramisból” pályát próbáltuk ki négyen, mely az Assassin’s Creed Origins világában játszódik. A játékot az Ubisoft fejlesztette, és fontos, hogy nem videojátékról van szó, hanem igazi, erőszakot mellőző, „új generációs” közösségi virtuális élményről, ahol a csapatmunkát és összefogást szó szerint kell értenünk – itt ugyanis egyedül valóban nem jutnál ki. Nem véletlen, hogy a legtöbb játéknál meghatározott a létszám, mi például kifejezetten csak ketten vagy négyen játszható játékot játszottunk, és valóban mindannyiunkra szükség volt.

🌄 VR szemüveggel a fejünkön és kontrollerrel a kézben vágtunk neki a kalandnak, miután pár kattintással a saját avatárunkat is egyedivé szabhattuk. A virtuális valóságban játszódó történet képi megvalósítása valami egészen elképesztő volt, hihetetlen, hogy mennyire élethű és egyben mégis biztonságos érzés volt ezen a pályán közösen haladni. Kicsit tartottunk tőle, hogy nem lesz elég profi a grafika, vagy nem tudjuk majd beleélni magunkat, de hatalmas meglepetésünkre az agyunk szinte azonnal átkapcsolt: éreztük az esést, mászást, mélységet ès magasságot, hiába “tudta” az agyunk, hogy “csak” egy szobában vagyunk. Óriási díszletek, gigantikus látvány és menő kellékek, ez a világ kb azonnal beszippantott bennünket, így biztosítva teljes átélést a játék 45 percében.

🥳 Ha még sosem próbáltál VR játékot, akkor is tökéletes játékélményed lehet, szerencsére a Démonblokkhoz semmilyen előzetes ismeret nem szükséges. Mi biztosan megyünk még, és a többi szabadulást is kipróbáljuk majd, máris alig várjuk!

😈 Ha szeretnéd kipróbálni, itt találod meg őket: https://demonblokk.com/vr-blokk/

#vr #szabadulószoba #játék #mitjátsszunk

Similar Posts