Elkezdődött az iskola, lassan betekint az őszi időjárás is az ablakunkon, így egyre gyakrabban kerülnek elő a társasjátékok azokban a családokban is, ahol egyébként ritkán játszanak a tagok. A kisiskolások játszva tanulását segítheti Komzák Adrienn, az Afrikaland szerzőjének új társasjátéka: a Bagolytanoda is, ma erről a társasjátékról mesélünk egy kicsit.Ebben a könnyen megtanulható társasjátékban a játékosok általános iskolai műveltségüket tehetik próbára a kedves baglyok segítségével. A különböző tereptípusokon eltérő témájú kérdésekre válaszolva haladhatunk előre, hogy minél több gyémántot, zafírt vagy rubint szerezzünk és válthassunk be később értékes kódexre.

A társasjátékban 2-4. Osztályos magyar nyelvtan és környezetismeret témájú kérdésekkel találkozhatunk, a helyes válaszok után begyűjtve a jól megérdemelt drágaköveket. Az egyszerű szabályok mellett akciópont használat és a Carcassonne-ból jól ismert lapkalepakolgatás mechanikája segíti a játékmenet haladását, így a játék végére az asztalon a szemünk előtt épül meg egy közös birodalom. Emellett a gyerekek a játéktér önálló építésének hála aktívan gyakorolják a számolást, a stratégiai tervezést és egy kis erőforrás-menedzsmentet is.A Bagolytanoda műveltségi társasjáték, mely 8 éves kortól játszható, ajánlottan egy vagy több segítő felnőtt társaságában, akit lehet hogy ugyancsak próbára tesz majd némelyik kérdés!

Minden játékos számmal (2-4 fő) kedveltük ezt a játékot, szeretettel ajánljuk akár általános iskolák, könyvtársak társasjátékos készletébe is!

Ha érdekel benneteket, itt tudtok bővebben olvasni róla, vagy beszerezni a Bagolytanodát a Lenge Gerle kiadónál.

#mitjátsszunk#mindjátszunk#társasjáték#játszaniszexi#bagolytanoda#iskola

Similar Posts