Spicy

Szeretsz blöffölni? Akkor ez a játék jó választás, hisz ez a logikus blöff és pókerarc játéka. Játssz ki gyönyörű fűszerkártyákat és hitesd el a többiekkel, hogy semmi nem az, aminek látszik. Ha elég ügyesen blöffölsz és jól észreveszed amikor a másik játékos teszi ezt, akkor ezt a játékot neked találták ki!

„Blöffölj okosan – és csípd fülön a többieket!
A Spicy gyors, egyszerű szabályú, izgalommal fűszerezett partijáték. A játékosok egymás után játszanak ki kártyákat, képpel lefelé. Mindig megfelelő színűt és erősebbet kell, mint az előző kártya, és be is kell mondaniuk azt… és ha nincs ilyen a kezükben, kénytelenek blöffölni! A mások szándékainak felismerését és a blöffölést fejlesztő társasjáték.” (Gémklub)

A Spicy több mint 200.000 eladott példányban eladott, jelenleg 13 országban kapható társasjáték.

Elnyert díjaink

SPICY – Mensa HungarIQa Társasjátékverseny (Legjobb magyar játékfejlesztés)
A 2009 óta évente megtartott Mensa Társasjátékverseny különlegessége, hogy itt nem a játékosok, hanem a játékok versengenek a győztes címért. A nevezés kritériuma, hogy a játék teljes egészében hazai fejlesztésű, vagy magyar kiadású legyen. 2020-ben a Spicy a Legjobb magyar fejlesztés díját nyerte el.

SPICY – Spiele Hit Karten 2020
A Wiener Spiele Akademie (Bécsi Játék Akadémia) szakmai bizottsága minden évben megrendezi az Österreichischer SpielePreis (Bécsi játékdíjat). 2020-ban legnagyobb örömünkre a Gémklub és a HeidelBÄR Games kooprodukciójában kiadott blöffölős, pörgős parti játékunkat a „Spiele Hit Karten 2020” díjjal jutalmazták. 

2020 – Spiel des Jahres (Év Játéka) zsűrije „ajánlott” kategória
A társasjátékok nagy díját, a Spiel des Jahrest (az Év Játéka) minden évben egy szakmai zsűri adományozza a legjobb társasjátéknak azok közül, amelyek Németországban az utóbbi egy évben megjelentek. Idén először magyar szerzők alkotásai is szerepelnek az ajánlottak között, mégpedig Turczy Dávid Vangelis Bagiartakisszal közös játéka, a Kitchen Rush (revised edition) valamint Győri Zoltán a Gémklub gondozásában megjelent a Spicy című játéka.

További jelölések

  • LEGJOBB KÁTYAJÁTÉK JELÖLT, GOLDEN GEEK AWARDS, 2020
  •  LIGHT GAME OF THE YEAR JELÖLT, GOLDEN GEEK AWARDS, 2020
  • JEM magazin társasjáték díj Parti kategória 2020 jelölt
  • JEM magazin társasjáték díj hazai kategória 2020 jelölt

Vélemények

Puskás Heni
Sziasztok! Csak az örömömet szeretném megosztani veletek: ma együtt játszott az egész család, a 7 éves lányunktól kezdve a 76 éves dédiig. Mama már nem igazán tud csatlakozni a társasjátékozáshoz, de a Spicy-t mégis ki szerette volna próbálni. Mikor a dédunokája hangosan röhögve ordítja a dédinek, hogy “Hazudsz!”, és már előre örül maganak, aztán később sírva nevetnek azon, hogy a dédi butácskának tettette magát, és átverve mindenkit megnyerte a játékot… felbecsülhetetlen!

Cikkek