Rólunk írtátok

“Pár hónappal ezelőtt, amikor a YouTube találatok között véletlen Réka és Zoltán egyik bemutató videójára leltünk /akik eddigi kimagasló és színvonalas munkáját nagyon szépen köszönjük!????/ és gondoltuk kipróbáljuk a társasjátékozást. Amit eddig csak a retro világból ismerve már rég elkerültünk. /Pl. Gazdálkodj okosan, félreértés ne legyen, nem utáljuk, szerettünk vele játszani, csak számunkra már unalmassá vált/ Nekik köszönhetően egyre jobban belemerültünk társasjátékról társasjátékra. Általuk ráébredtünk arra, hogy rengeteg féle stílusú és műfajú társas létezik, amikről eddig nem is sejtettük, hogy egyáltalán ilyen is van.???? (…) Nem gondoltuk volna, hogy minket érdekelne is valaha a „fantasy” világ vagy a „legacy” típusú játék /hiszen akkor még azt sem tudtuk, hogy mi az????/, és pár hónappal később az első számúvá vált, köszönhetően két csodás embernek és munkájának és ennek a csodálatos csoportnak. Akiknek a tagjai segítőkészek és szintúgy imádják a társasjáték által adott hatalmas élményeket????! Ezúton is köszönjük, hogy kinyitottátok előttünk ezt az élményekkel teli világot és rátalálhattunk a társasjáték nyújtotta kikapcsolódásra!”

(Katalin és Róbert)

“Kedves Réka és Zoli! Mit jelent nekem a munkátok? Reményt. 2 öngyilkossági kísérlet után (tinédzser koromban) megmaradt a depresszió, még ha minden eszközzel is próbáltam tenni ellene. A küszködés, hogy ne legyen folyton szomorú, hogy a barátaim ne forduljanak el tőlem azért, mert nincs kedvem semmihez, senkihez…
Egyetemi stressz után-közben egy bántalmazó kapcsolat, munka, nulla társasági élet. Majd jött valami. 
Egy autóbaleset, amelyet nem én okoztam, és hálistennek senki sem sérült komolyabban(????????). 
De utána véget vetettem mindennek ami előtte volt. Nem akartam azt az életet élni, hiszen végre elgondolkodtam: ha akkor és ott vége lett volna, azt az éltet éltem amit akartam?? Hát nem.
Kiléptem a kapcsolatból, sportolni kezdtem újra, így hagytam helyet a szerelemnek és a boldogságnak bejönnie az életembe. És itt találtam rá a játékra. Befogadóvá váltam, és hála nektek, a polcon egyre több a “gyógyszer”. ???? persze csak a dobozos formából ????
Köszönöm a videóitokat, a beszélgetéseket. Azt, hogy megtaláltam magam, és a leendő kiscsaládommal együtt élhetünk ennek a nagyszerű hobbinak, amely mára szerelem.  Na meg azt, hogy nincsenek rossz gondolatok, rémálmok, hanem játék van. Pánik helyett ????????❤️”

(Bojtor Anna)

“Én egy 38 éves, nyolcszoros agykoponya műtött rokkantnyugdíjas mentőtiszt vagyok, aki mindig utálta a társasjátékokat a gyermekkori negatív élmények miatt. Igy röviden tömören a lényeg magamról 🙂 Nem olyan régen rátaláltam a videóitokra, ugyanis Karácsonyra ajándékokat kerestem a család kisgyermekeinek, és valahogyan Rátok találtam. Képzeljétek el, hogy rendeltem magunknak néhány társasjátékot, és huszonév után ismét játszom, és Karácsonyra nagy játékpartikat tervezünk. A férjem nagyon meglepődött, milyen fordulatot vett a viszonyom a társasjátékokhoz. Ő nagy rajongója a társasjátékoknak, de miattam szinte soha nem játszottunk, habár Ö nagyon szeretett volna. Nem szoktam ilyen leveleket írni, de most mégis a lélek erre indított, hogy ezt megírtam Nektek. Hála és köszönet a munkátokért, ami tudom, hogy nem munka, hanem szenvedély.”  

(Adorján Anna)

“A férjemnek már a kapcsolatunk elején célja volt, hogy legyen egy közös hobbink. Egyszer rátalált a Mit játszunk vlogra és már elkapta a flow, majd kíváncsian rápillantottam egy videora, ahol még nem is a konkrét téma fogott meg, hanem, hogy ki ez a cuki pár? ???? A szimpátia miatt csatlakoztam a további videokhoz, amikor már engem is beszippantott ez a világ ????Ellátogattunk egy Játszóházba, ahol a Ticket to ride-vel kezdődött a pályafutásunk, aztán beszereztük 1.játékunkat,a Robinson Crusoe-t, mert szeretjük a kihívásokat ???? Azóta már szép kis gyűjteményünk van, rengeteg vidám pillanattal. Ez egy elmondhatatlanul csodás hobbi, amikor elvonulhatunk a világ zajától, ugyanakkor a lelki nyugalom mellett számos vicces és fejtörő hatása is van, ez egy szenvedélyes függőség. ???? A legfontosabb pedig, hogy az elsődleges szeretetnyelvünk: a minőségi idő, ez által van igazán kielégítve, amikor tényleg csak együtt/és egymásra figyelünk. Ez a hobbi egy szoros kapocs közöttünk. A családtagjaink, barátaink egy részét is sikerült erőszakmentesen bevonni. Milyen meglepő, hogy azt hitted, mennyire ismersz valakit, és bizonyos játékokban új és új oldalát is megmutatja. Úgyhogy bármikor és bármilyen mennyiségben szipiszupi a játék, az élet. ????Köszönünk szépen Mindent, további sok sikert, jó játékokat kívánunk Nektek! ????Szeretünk Titeket!”

(Bereczki-Orosz Tímea)

“Nagyjából másfél hónapja kezdődött az egész, régóta éreztem, hogy szükségem van valami újra valami másra, annyit tudni kell rólam, hogy elég komoly pc gamer voltam/vagyok.. De azt éreztem hogy kicsit kiégtem… Plusz karantén, otthoni meló gondolom nem kell meséljem, hiszen ti is átéltétek. Egyik nap ültem és beugrott az hogy társasjáték, nagyon hamar ráakadtam a youtube csatornátokra és azóta szerintem már a legtöbb videót vissza is néztem. Csodálatos dolog amivel foglalkoztok és a hozzáállás is, nem ismerjük egymást személyesen, de úgy érzem mintha 100 éve barátok lennénk. Jó látni hogy vannak még tényleg elkötelezett és becsületes kedves emberek, akik nem a like és a nézettség miatt csinálnak valamit a mai világban, hanem szenvedélyből és örömmel. Csak így tovább! Hamar el is szántam magam hogy beszerzek “néhány” társasjátékot, és kiderült hogy van egy régebbi baráti társaságom akik játszanak elég sokat, így hát adott volt a társaság is. Ez volt az a fordulópont az életemben ami kihúzott egy kisebb depresszióból. És ezt legfőképp nektek köszönhetem és annak ahogy hozzáálltok a dolgokhoz. Hálás vagyok nektek ezért, és remélem majd egyszer sikerül személyesen is találkozni. ???? “

(Szűcs Ábel Mátyás)